Nutriția este un domeniu complex, dar nu este imposibil de învățat. Nu este necesar să ai pregătire medicală pentru a deveni un expert respectat în nutriție. Printr-un program de studiu specific, cu informații și instrumente simple care pot fi utilizate în lucru cu clienții, poți stabili obiectivele și strategia individuală pentru a conduce clientul la rezultat.
Imaginează-ți că poți începe cu pași mici, dedicând câteva ore pe săptămână studiului și practicării. Cu cât acumulezi mai multe cunoștințe, cu atât mai multă încredere vei câștiga.
Nu trebuie să renunți la jobul actual imediat, poți activa în continuare în timp ce studiezi și construiești o nouă sursă de venit din nutriție, chiar din timpul tău liber.
Tot în timpul studiilor, poți crea un blog pe instagram sau facebook ca să îți construiești propria comunitate de la bun început, oameni care vor avea încredere în recomandările tale și care vor deveni clienții tăi fideli ulterior. Le poți povesti despre drumul tău în nutriție, poți să faci reel-uri interesante publicului tău și să faci parteneriate cu profesioniști din domenii conexe (instructori fitness, psihoterapeuti etc) ca să aduni mai mulți urmăritori.
De asemenea, să găsești un segment de piață îngust pe care să te concentrezi (de exemplu, nutriția pentru copii, nutriția pentru slăbire, nutriția în dereglări de sănătate, detoxifierea etc) te va ajuta să te diferențiezi. Să zicem că te-ai poziționat ca expert în diversificarea bebelușilor. De fiecare dată când o proaspătă mămică care te urmărește pe instagram va ajunge la perioada de diversificare, își va aminti de tine și va solicita o consultație sau va cumpăra ghidul de la tine despre cum să diversifice corect copilul.
Intră în grupurile sau comunitățile de specialitate unde vei găsi suport și încurajare de la persoane cu interese similare. Acest lucru te va ajuta să rămâi cu încredere și motivație pe tot parcursul procesului de studii și de practică. De asemenea, vei putea face schimb de experiență în procesul de practică sau de lucru cu clienții.
Iar când vine timpul să monetizezi cunoștințele tale, să știi că există numeroase servicii pe care le poți oferi: consultații individuale, creare de planuri alimentare, protocoale de îmbunătățire a sănătății, mentorate, susținerea seminariilor, vânzare de suplimente, crearea programelor educaționale și a ghidurilor.
Începe să oferi serviciile tale în timp ce studiezi! E o practică bună ca să îți recuperezi investiția în studii și să prinzi experiență de lucru cu clienții. Nu aștepta să termini de învățat și doar apoi să consulți. Ai învățat despre diversificarea bebelușilor? Oferă un consult în acest sens. Ai învățat despre alimentația femeii gravide? Oferă servicii femeilor care se află în această etapă a vieții lor. Astfel, reușești să integrezi informația teoretică în practică și capeți experiență. Cu cât mai multă experiență ai, cu atât mai mult va crește prețul la serviciile tale.